9o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

 

logo meli 09 

9Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

1, 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

 Το μεγάλο ραντεβού της μελισσοκομίας

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.

Στόχος και του 9ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2017

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του. 

 

Η ΕΚΘΕΣΗ

Τόπος: ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας

Παρασκευή    1 Δεκεμβρίου 4μμ– 9μμ

Σάββατο       2 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ

Κυριακή        3 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

  •        Εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού
  •        Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας
  •        Επιχειρήσεις παραγωγής και επεξεργασίας κεριού
  •        Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού
  •        Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
  •        Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης
  •        Επιχειρήσεις παραγωγής βιολογικού μελιού
  •        Δήμοι με σημαντική παραγωγή μελισσοκομικών Προϊόντων
  •        Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

 

ΚΑΤΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΘΕΤΩΝ

 
 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  •      Μελισσοκομικό Συνέδριο 
  •      Γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού και βαθμολόγηση από το κοινό
  •      Γαστρονομικός Διαγωνισμός με βάση το μέλι.  Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται με μέλι
  •      Ενημέρωση καταναλωτών σε ειδικά περίπτερα
  •      Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας»   

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

8ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

2 & 3 Δεκεμβρίου 2017

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Αίθουσα Β΄

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ν. Κατσαρός , Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

ΜΕΛΗ:

  • Β. Ντούρ aς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας
  • Ν. Εμμανουήλ , Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
  • Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας
  • Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωινή Συνεδρία

Προεδρείο: Ν. Κατσαρός - Β. Ντούρας – Ν. Εμμανουήλ

                                                                                                                         

10.00 - 10.15   Προσέλευση - Εγγραφές

10.15 – 10.30   Χαιρετισμοί

10.30 - 10.45 Το μέλι στην Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή.

                        Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, 

                        π.  Πρόεδρος ΕΦΕΤ

10.45 – 11.15   Η νοημοσύνη των Φυτών και οι Μέλισσες.

                 Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.15 – 11.30   Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση.

        Φ. Χατζήνα,Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Ινστιτούτο  Επιστήμης Ζωικής

       Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

11.30 – 11.45 Παγκόσμια Νομοθεσία και Ποιότητα Μελιού.

              Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.45 – 12.00 Μελισσοκομικές Διαδρομές στην Κρήτη

                     Μ.Μαυρουπλάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου

12.00 – 12.15 Δράσεις του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος και Πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής

            Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την Μελισσοκομία.

       Μ. Τζιτζινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας,         

       Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ

12.15 – 12.30 Πιστοποιημένη Εκπαίδευση. Προστιθέμενη Αξία στον Επαγγελματία Μελισσοκόμο.

          Α. Μ. Γιάντση, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

         (ΙΓΕ)

12.30 – 12.45 Μελισσολογία - Μελισσοκομία. Υπάρχουν Διαφορές;

   Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου

   Αθηνών

12.45 – 13.00 Μελισσοτροφικά Φυτά της Ελληνικής Χλωρίδας.

    Δρ. Ν. Σαμαρίδης, Βοτανολόγος ΑΠΘ

13.00 – 13.15 Η Προσφορά των Μελισσών στον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Οικονομία,

                      Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων

                      Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.)  

13.15 -15.15  Στρογγυλό Τραπέζι «Επιχειρηματικότητα και Προώθηση του

            Μελιού και Προϊόντων του στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά».

                    Συντονιστής: Ν. Κατσαρός

  •     Λ. Παπακωνσταντινίδης, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝ.Δ.Υ. Ο.Ε.Υ)
  •     Γ.Πίττας, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) 
  •     Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.)
  •     Α. Σωτηριάδης, Πρόεδρος ΜΕΛΙΝΤΑ ΕΠΕ
  •     Α. Μακρής, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)
  •     Γ. Πανονίδης, Γεωπόνος
  •     Δ. Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος
  •     Εκπρόσωποι Φορέων

15.15 -15.30  Παρεμβάσεις Εκπροσώπων Φορέων 

15.30 -15.45 Ερωτήσεις -Συζήτηση

15.45             Διάλειμμα

Απογευματινή Συνεδρία

Προεδρείο: Η. Χαλακατεβάκης, Δρ. Γ. Μπαλωτής, Κ. Καρατάσου

                

18.00 – 18.15   Η Μελισσοκομία Σήμερα και τι Προσδοκούμε για το Αύριο.

     Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων

18.15 – 18.30   Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας,

     Δρ. Γ. Μπαλωτής, Γεωπόνος ΙΓΕ

18.30 – 18.45 Ποιο είναι το καλύτερο Μέλι.

    Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας

18.45 – 19.00 Η Επισήμανση του Μελιού, των Μελισσοκομικών Προϊόντων και των Προϊόντων με Μέλι.

                      Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM

19.00 – 19.15  Τυποποίηση Μελιού- Διαχειριστικά Συστήματα Ασφαλείας Τροφίμων (ISO, HACCP) & Νομικές Υποχρεώσεις.

               Σ. Βλησίδης, Τεχνική Διεύθυνση Πιστοποίησης Finitsi IMS 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Προεδρείο: Α. Τσουκαλάς, Ν. Κατσαρός, Ν. Ηλιόπουλος

10.15 – 10.30   Προσέλευση Συνέδρων

10.30 – 10.45   Νομοθετικό περιβάλλον για το συσκευασμένο μέλι.

                       Θ. Κλαδά, Γενικό Χημείο του Κράτους

10.45 – 11.00      Σύγχρονες Μέθοδοι Ανάλυσης Νοθείας Μελιού.

     Γ. Σειραγάκης, Διευθυντής Food Allergens Laboratory

11.00 – 11.15     Ανοίγοντας τους Δρόμους του Μελιού στην Παγκόσμια Αγορά .

   Α. Ι. Τσουκαλάς, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού APIVITA

11.15 – 11.30   Διαδικασίες Εξαγωγής Μελιού και Προϊόντων του.

           Τζ. Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγών και Διαχείρισης Εξαγωγικών

           Διαδικασιών

11.30 – 12.00 Οι ασθένειες της Μέλισσας και η Αντιμετώπιση τους.

                     Β. Λιάκος, τ. καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

12.00 – 12.15 Έλεγχος Ποιότητας, Χρόνου Ζωής, Νοθείας και Δόλιων Πρακτικών στο Βασιλικό Πολτό, τη Γύρη

            και σε άλλα Μελισσοκομικά Προϊόντα.

                     Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM

12.15 – 12.30 Πλεονεκτήματα και Χειρισμοί Ευρύχωρης Κυψέλης.

   Ι. Αλεξάκης, Μελισσοκόμος

12.30 – 12.45 Ελληνικός Συλλέκτης Δηλητηρίου Μελισσών.

   Ε. Μανδηλαράς

12.45 - 13.00 To Μελισσοκομικό Πάρκο της Anel - HoneyPark,

   Κ. Βουδούρης, Γεωπόνος

13.00 - 13.15 Μέλι σε Σκόνη, Νέες Εφαρμογές και Αξιοποίηση της Υπεραξίας των Πολύτιμων Στοιχείων του.

        Χ. Μαντάς, MSc Μηχανικός Βιοσυστημάτων

° ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

               

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

anek lines logo www  blue star logo www newcolor out

Προπωληση εισιτηριων

VivaFasaLogos

Top