Προγράμματα προώθησης μελιού για μελισσοκομικούς φορείς

Μέχρι τις 20 Ιουλίου έχουν διορία οι δικαιούχοι μελισσοκομικοί φορείς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για την εφαρμογή της Δράσης 1.4 «Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης» για το έτος εφαρμογής 2015, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 22 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό 973/64400 απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1170/Β/18.6.2015, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της εν λόγω Δράσης 1.4 για τα έτη 2014−2016, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Επιλέξιμες δράσεις προς ενίσχυση είναι:

1. Η συμμετοχή σε εκθέσεις με τη δημιουργία εκθεσιακών περιπτέρων, η επιμέλεια και η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων που έχουν σκοπό να αναδείξουν την ποιότητα του κοινοτικού μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης, η κάλυψη του κόστους ενοικίασης περιπτέρου και τα έξοδα συμμετοχής (οδοιπορικά προσωπικού).

2. Η συμμετοχή σε Ημερίδες/Συνέδρια που έχουν σκοπό να αναδείξουν την ποιότητα του κοινοτικού μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης ή η διοργάνωση τους με την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης (αμοιβές εισηγητών και οδοιπορικά προσωπικού)

3. Η κάλυψη δαπανών για σύνταξη και υποβολή φακέλου για την αναγνώριση μελισσοκομικών προϊόντων ως ΠΟΠ, ΠΓΕ ή Ιδιότυπο Παραδοσιακό Προϊόν.

4. Η υλοποίηση δραστηριοτήτων (π.χ. εκπόνηση μελετών αγοράς) με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του κοινοτικού μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης.

Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στα 60.000 ευρώ.

Ορίζονται ως δικαιούχοι οι μελισσοκομικοί φορείς, οι οποίοι υποβάλλουν σχετικό αίτημα στη Διεύθυνση Κτηνοτροφικών Υποδομών και Μεταποίησης Ζωικών Προϊόντων, Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ένταξη τους στη Δράση 1.4 − «Στήριξη της προώθησης του μελιού και των λοιπών προϊόντων της κυψέλης».

Προπωληση εισιτηριων

vivapayment

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

logo Meli Taygetou

Χορηγοι επικοινωνιας

    omse vima   epitheorisi    melissocosmos     melissokomianet logo infokids        agrenda  organiclife banner web  logo2 300x47     logo agrotes     logo agrotiki ekfrasi     logo skywalker  ypaithros logo  ypaithros hora logo

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

banner Radio Taxi Ikaros new2017

Top